Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015

Εύκολη συνταγή για γεμιστούς κουραμπιέδες!

Βαρέθηκες τα κλασσικά χριστουγεννιάτικα γλυκά που φτιάχνεις κάθε χρόνο; Εντυπωσίασε τους καλεσμένους σου φτιάχνοντας γεμιστούς κουραμπιέδες! 
Κανένα χριστουγεννιάτικο ή πρωτοχρονιάτικο τραπέζι δεν είναι ολοκληρωμένο, χωρίς τους λαχταριστούς κουραμπιέδες.
Αν θέλεις όμως να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου, δοκίμασε μια παραλλαγή της κλασσικής συνταγής. Φτιάξε μια γέμιση από χουρμάδες και αμύγαδαλα ή βούτηξε τους στη σοκολάτα!

Γεμιστοί κουραμπιέδες με αμύγδαλο και χουρμάδες

γεμιστοί-κουραμπιέδες-αμύγδαλο
Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις είναι:
  • 210 γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας
  • 230 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • 60 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για τη γέμιση θα χρειαστείς:
  • 30 γρ. αμύγδαλα
  • 30 γρ. χουρμάδες, χωρίς το κουκούτσι
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλα
  • 1 κουταλιά μοσχοκάρυδο
  • 1 κουταλιά γαρύφαλο τριμμένο
Για να το φτιάξεις:
Θα ξεκινήσεις κοσκινίζοντας το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Πρόσθεσε αλάτι και ανακάτεψε.
Στη συνέχεια, θα πρέπει να ανακατέψεις το βούτυρο (καλό είναι να χρησιμοποιήσεις ζωικό για πιο ωραία γεύση και άρωμα) και τη ζάχαρη. Θα συνεχίσει το χτύπημα, μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Όταν γίνει αυτό θα ρίξεις μέσα την εσάνς βανίλιας και θα ξαναανακατέψεις το μείγμα.
Πάρε το μείγμα με το αλεύρι και το κορν φλάουρ και ρίξτο σιγά-σιγά μέσα στο βούτυρο. Ομογενοποίησε καλά. Αν θέλεις μπορείς για όλη τη διαδικασία του ζυμώματος να χρησιμοποιήσεις ένα multi.
Μόλις φτιάξεις τη ζύμη, τύλιξέ τη με μία ζελατίνα και βάλτη στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να ξεκουραστεί και να δέσει ακόμα καλύτερα.
Εντωμεταξύ, ψήσε τα αμύγδαλα σε φούρνο που έχεις προθερμάνει στους 180 βαθμούς για περίπου 8 λεπτά, ανάλογα και με την ισχύ του φούρνου σου. Άστα να κρυώσουν και πολτοποίησέ τα μαζί με τους μυρωδάτους χουρμάδες.
Πάρε ένα ταψί και άπλωσε πάνω μια λαδόκολλα και προθέρμανε το φούρνο σου στους 180 βαθμούς.
Τώρα ήρθε η ώρα να βγάλεις της ζύμη από το ψυγείο. Για τον κάθε κουραμπιέ θα κάνεις το εξής με τη ζύμη. Πλάστην σε σχήμα αυγού και κάνε στη μέση μια τρυπούλα. Στην τρυπούλα θα βάλεις τη γέμιση που έφτιαξες πριν λίγο με τους χουρμάδες και τα αμύγδαλα. Και θα την ασφαλίσεις μέσα στον κουραμπιέ πλάθοντας σε μπαλάκι το ζυμάρι.
Ψήσε τους γεμιστούς κουραμπιέδες σου στους 180 για 25 λεπτά. Όταν είναι έτοιμοι, βγάλτους από το φούρνο και άστους να κρυώσουν.
κουραμπιέδες-σοκολάτα

Αφού κρυώσουν μπορείς ή να τους πασπαλίσεις με άχνη ζάχαρη ή να λιώσει κουβερτούρα και να τους βουτήξεις μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>