Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

Δεν μπορείς να αδυνατίσεις – 6 Συμβουλές

Δεν μπορείς να αδυνατίσεις – 6 Συμβουλές
Πολλές γυναίκες αγχώνονται και μόνο  στη ιδέα πως πρέπει να χάσουν μερικά κιλά. Αισθάνεσαι πως θέλεις αλλά δεν μπορείς να αδυνατίσεις; Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αρκεί να στρέψεις τις προσπάθειές σου προς την σωστή κατεύθυνση. Οι περισσότερες γυναίκες ξυπνάμε το πρωί και αποφασίζουμε πως θέλουμε να κάνουμε δίαιτα. Έτσι ψάχνουμε και βρίσκουμε κάποια δίαιτα που μας υπόσχετε εύκολο και γρήγορο χάσιμο κιλών ώστε να μην περιμένουμε και πολύ! Κοιτάμε τι περιέχει και αν κάποιες γεύσεις μας αρέσουν ξεκινάμε. Επίσης υπάρχει μια μερίδα γυναικών που προτιμάει να ακολουθήσει εξαντλητικές δίαιτες που υπόσχονται σώματα με προδιαγραφές μοντέλων. Οπότε θωρακιζόμαστε με υπομονή, έτοιμες να στερηθούμε τα πάντα και χωρίς να γνωρίζουμε τις επιπτώσεις που έχει όλη αυτή η κατάσταση στην υγεία μας! Μήπως είναι ώρα να δούμε τα πράγματα από την σωστή οπτική γωνία; Δες καθαρά τις σωστές λύσεις που δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στον οργανισμό σου και θα έχουν μακροχρόνια αποτελέσματα! Δεν μπορείς να αδυνατίσεις; Μπορείς και θα τα καταφέρεις αρκεί να ακολουθήσεις κάποιες σημαντικές συμβουλές.
Δεν μπορείς να αδυνατίσεις – 6 συμβουλές
1) Συμβουλέψου κάποιον διατροφολόγο
Οι συμβουλές των ειδικών είναι απαραίτητες όταν ξεκινήσεις την προσπάθεια σου να αδυνατίσεις. Κάποιος διατροφολόγος θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις την λειτουργία του οργανισμού σου και να μάθεις τους πραγματικούς λόγους που οι προσπάθειές σου μέχρι τώρα δεν έβρισκαν ανταπόκριση. Κάθε οργανισμός έχει ανάγκη από διαφορετικό σύστημα διατροφής ώστε να καταφέρει να αδυνατίσει. Οι συμβουλές του είναι πολύ πολύτιμες για εσένα και το διαιτολόγιο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου. Έτσι θα λαμβάνεις εκτός από τις θερμίδες που χρειάζεσαι και όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός κάνοντας μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Κι επειδή “η αρχή είναι το ήμισυ του παντός” ξεκίνα σωστά και με την καθοδήγηση του διατροφολόγου σου θα δεις τα πράγματα πολύ διαφορετικά. Σκέψου πως δεν μπορείς να αδυνατίσεις γιατί απλά δεν ξεκινούσες σωστά!
2) Σωστή διατροφή
Η σωστή διατροφή είναι κάτι που θα πρέπει να εφαρμόζουμε στην ζωή μας άσχετα από το αν επιδιώκουμε να αδυνατίσουμε ή όχι. Φυσικά όλοι γνωρίζουμε πως τα καθημερινά έτοιμα και γρήγορα φαγητά από έξω, τα αναψυκτικά, τα πολλά γλυκά και τα σνακς συνήθως ευθύνονται για την αύξηση του βάρους μας, το τοπικό πάχος αλλά και την κυτταρίτιδα. Προσθέστε στη διατροφή σας τα λαχανικά, τα όσπρια, το ψάρι, τα φρούτα, τα προϊόντα ολικής άλεσης και θα δείτε μεγάλη διαφορά στην προσπάθειά σας να αδυνατίσετε. Μπορεί να μην είστε συνηθισμένες σε τέτοιες γεύσεις, όμως υπάρχουν καταπληκτικές συνταγές για όλα αυτά ώστε να τα εντάξετε άνετα στην καθημερινότητά σας. Πέρα από τις κλασικές παραδοσιακές συνταγές ανακαλύψτε μοναδικούς συνδυασμούς που ταιριάζουν στις δικες σας γεύσεις. Το καθένα θα σας προσφέρει ξεχωριστά στοιχεία, απαραίτητα για να λειτουργήσει σωστά ο οργανισμός σας και ο μεταβολισμός σας.
3) Άσκηση
Η άσκηση θα πρέπει να γίνει καθημερινή μας συνήθεια. Πολλές γυναίκες όμως καταπονούν μόνες τους το σώμα τους και οδηγούνται σε τραυματισμούς. Έτσι αποκτούν λανθασμένη άποψη για την άσκηση αφού δεν γίνεται ευχάριστα οπότε φαίνεται γολγοθάς και αγγαρεία για την εντάξουν στην καθημερινότητά τους. Κάπως έτσι αποκτούν λανθασμένη εντύπωση για την άσκηση και την αποφεύγουν. Αν θέλουμε όμως την άσκηση σύμμαχό μας στην προσπάθεια μας να αδυνατίσουμε αλλά και για την καλή μας φυσική κατάσταση ας συμβουλευτούμε γυμναστές οι οποίοι μπορούν να μας ενημερώσουν το πώς να ασκούμαστε σωστά και πώς η άσκηση μπορεί να γίνει τρόπος ζωής. Είτε στο γυμναστήριο είτε με τρέξιμο στο πάρκο ή ακόμα και με ασκήσεις στην φύση θα βοηθήσετε το μυαλό σας να ηρεμήσει από τις σκέψεις και το σώμα σας να αδυνατίσει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Αν δεν μπορείς να αδυνατίσεις αλλά παρ’όλα αυτά το θέμα άσκηση σου προκαλεί αλλεργία, να θυμάσαι πως κάθε αρχή και δύσκολη. Η ευφορία και αναζωογόνηση που θα αισθανθείς μετά από λίγες ημέρες θα σε κάνουν εύκολα να αλλάξεις γνώμη!
4) Κοινωνικότητα
Μπορεί να τα κάνεις όλα σωστά αλλά πρέπει να θυμάσαι πως ο ψυχολογικός παράγοντας θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην προσπάθειά σου να αδυνατίσεις. Η έλλειψη κοινωνικότητας ή το κλείσιμο στον εαυτό σου μέχρι να καταφέρεις να αδυνατίσεις δεν θα σε βοηθήσουν καθόλου, αλλά θα προκαλέσουν αντίθετα αποτελέσματα. Η απομόνωση δείχνει έναν άνθρωπο με ιδιαίτερα χαμηλή αυτοπεποίθηση και δυναμισμό και τα χρειάζεσαι και τα δυο για να πετύχεις τον στόχο σου. Η κοινωνικότητα και η ευχάριστη διάθεση μας βοηθούν να ακολουθούμε πιο ευχάριστα το πρόγραμμά μας και να μην νιώθουμε τις όποιες μικρές στερήσεις. Η έλλειψη κοινωνικότητας αντίθετα μπορεί να σε κάνει να εγκαταλείψεις σύντομα και απογοητευμένη την προσπάθειά σου να αδυνατίσεις. Ένα υγιές σώμα δεν λειτουργεί από μόνο του, θέλει ένα υγιή μυαλό και καλή διάθεση. Αν το να μένεις σπίτι πιστεύεις πως μειώνεις τις πιθανότητες να πέσεις σε πειρασμό, να θυμάσαι πως μόνη στο σπίτι θα το σκέφτεσαι τόσο πολύ που στο τέλος θα εγκαταλείψεις. Η ψυχαγωγία και τα ενδιαφέροντα είναι απαραίτητα αφού θα σε κάνουν να ξεχνιέσαι και να μην εστιάζεις μονίμως στην δίαιτά σου σαν καταναγκαστικό έργο!
5) Αποβολή άγχους
Επίσης το άγχος είναι ένας από τους παράγοντες που σε κάνουν να πιστεύεις πως δεν μπορείς να αδυνατίσεις. Το υπερβολικό άγχος όσο και να μην το συνειδητοποιούμε αρχικά, λειτουργεί αρνητικά στους στόχους μας. Αν λοιπόν αγχώνεσαι στην ιδέα μιας δίαιτας, πόσο μπορεί να αγχωθείς αν σκεφτείς πως δεν μπορείς να αδυνατίσεις ενώ το θέλεις πολύ; Το άγχος θολώνει την σκέψη μας και μας οδηγεί σε περίεργη συμπεριφορά που δεν θα μας βοηθήσει να βάλουμε ένα πρόγραμμα στην καθημερινότητά μας με ηρεμία και τάξη. Για καλύτερα αποτελέσματα μειώστε και αν μπορείτε αποβάλλετε το άγχος για να δείτε τρομερές αλλαγές στον τρόπο που θα αντιμετωπίσετε αυτήν σας την προσπάθεια!
6) Αποφασιστικότητα και δυναμισμός
Δεν μπορείς να αδυνατίσεις ή δυσκολεύεσαι γενικότερα στην ζωή σου να πάρεις αποφάσεις; Θωρακίσου με δυναμισμό και αποφασιστικότητα και η εκπλήρωση του στόχου σου θα είναι πολύ κοντά. Μήπως κάθε Δευτέρα αναβάλλεις το πρόγραμμα της διατροφής – δίαιτας για τη επόμενη Δευτέρα; Δεν φτάνει μόνο να θέλουμε κάτι, αλλά να ξεκινήσουμε κιόλας. Έτσι κι αλλιώς μία δίαιτα είναι από τις πιο απλές αποφάσεις που μπορούμε να πάρουμε στην ζωή μας! Αναλογίσου πράγματα που μπορεί να στερείς από τον εαυτό σου λόγω των περιττών κιλών και απόλαυσε στο τέλος ένα υγιή και χωρίς περιττά κιλά σώμα. Μην βάλεις υπερβολικά υψηλούς στόχους γιατί μην ξεχνάς πως η μόδα των αποστεωμένων μοντέλων έχει περάσει ανεπιστρεπτί!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>