Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015

Πότε θέλουν κούρεμα τα μαλλιά

Πότε θέλουν κούρεμα τα μαλλιά
Εμείς οι γυναίκες λατρεύουμε τα μαλλιά μας και όλες μας μπορούμε να πούμε αδιαμφισβήτητα ότι έχουμε μια σχέση πάθους με αυτά. Τα μαλλιά μας μπορούν να μας ανεβάζουν την διάθεση και ολόκληρη την ψυχολογία μας όταν είναι όμορφα, περιποιημένα αλλά και όταν κρατάνε το χτένισμα που τους κάναμε αλλά μπορούν και να μας χαλάσουν την διάθεση εάν είναι άτονα, χωρίς λάμψη αλλά και δεν στέκονται με τίποτα. Βασική προϋπόθεση για να έχουμε λαμπερά μαλλιά, που να δείχνουν και να είναι πάντα περιποιημένα αλλά και να κρατάει το οποιοδήποτε χτένισμα στα μαλλιά μας είναι να ξέρουμε πότε θέλουν κούρεμα τα μαλλιά μας. Δεν έχει σημασία τι μήκος έχουν τα μαλλιά μας για να σκεφτούμε πότε θέλουν κούρεμα τα μαλλιά. Δηλαδή είτε έχουμε μακριά μαλλιά είτε τα μαλλιά μας είναι σε μέτριο μήκος, είτε είναι κοντά, αυτό που έχει σημασία είναι να ξέρουμε πότε πρέπει να ανανεώνουμε το κούρεμα μας και να φρεσκάρουμε, να δυναμώνουμε και να δίνουμε στυλ στα μαλλιά. Επίσης πρέπει να ξέρουμε πότε θέλουν κούρεμα τα μαλλιά μας είτε θέλουμε να τα μακρύνουμε, είτε να κόψουμε την ψαλίδα, είτε θέλουμε να δώσουμε όγκο στα μαλλιά μας είτε θέλουμε απλά να ξεκουράσουμε αλλά και να τονώσουμε τις άκρες των μαλλιών μας. Στο συγκεκριμένο άρθρο λοιπόν θα σας πούμε για όλες τις περιπτώσεις στις οποίες πρέπει να ξέρουμε πότε θέλουν κούρεμα τα μαλλιά.
Πότε θέλουν κούρεμα τα μαλλιά εάν θέλουμε να τα μακρύνουμε
Ο μεγαλύτερος μύθος που επικρατεί σχετικά με το μάκρεμα των μαλλιών μας είναι ότι δεν πρέπει να τα κόβουμε. Τα μαλλιά μακραίνουν από τις ρίζες τους και όχι από τις άκρες. Οι άκρες των μαλλιών μας είναι κατεστραμμένα μαλλιά ως επί των πλείστον και κουρεύοντάς τα μόνο καλό θα κάνουμε στο σύνολο των μαλλιών μας αφού θα δυναμώσουν και δεν θα σπάνε. Άλλωστε το ότι πολλές γυναίκες δεν κουρεύουν τα μαλλιά τους επειδή όπως λένε θέλουν να τα μακρύνουν είναι λάθος και αυτό αποδεικνύεται κάθε φορά που αρχίζουν να γκρινιάζουν ότι τα μαλλιά τους δεν μακραίνουν. Στην πραγματικότητα δεν είναι ότι δεν μακραίνουν απλά σπάνε οι άκρες και έτσι ότι μήκος κερδίζουμε από τις ρίζες το χάνουμε από τις άκρες. Έτσι τα μαλλιά μας μοιάζει να μένουν στάσιμα ως προς το μάκρεμα τους.
Στην περίπτωση που θέλετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας και θέλετε να ξέρετε πότε θέλουν κούρεμα τα μαλλιά σας θα πρέπει αρχικά να επισκεφτείτε τον κομμωτή σας και στην πρώτη επίσκεψη να κόψετε όλο το μήκος των ταλαιπωρημένων άκρων σας μιας και αυτές ευθύνονται για το ότι δεν μακραίνουν τα μαλλιά σας. Στη συνέχεια και ανάλογα με το είδος και την ποιότητα της τρίχας των μαλλιών σας ο κομμωτής σας θα καθορίσει την επόμενη επίσκεψη για κούρεμα. Να έχετε στο μυαλό σας όμως ότι όσο πιο πολύ τα κουρεύετε τόσο πιο πολύ θα μακραίνουν. Φυσικά όταν λέμε κούρεμα εννοούμε λίγα εκατοστά στις άκρες. Μια φορά στους δυο μήνες είναι η ιδανική συχνότητα κουρέματος για να μακρύνουν τα μαλλιά σας και να είναι δυνατά, υγιή και λαμπερά.
Πότε θέλουν κούρεμα τα μαλλιά για να μην έχουν ψαλίδα
Τα μαλλιά ανεξαρτήτως μήκους έχουν την τάση να γεμίζουν ψαλίδα όπως συνηθίζουμε να λέμε. Η ψαλίδα είναι το φυσικό αποτέλεσμα που δημιουργείται στις άκρες των μαλλιών μας από τις διάφορες χημικές αλλά και τεχνικές διεργασίες που κάνουμε σε αυτά. Το πιστολάκι, η πρέσα μαλλιών, το ντεκαπάζ, οι έντονες χρωματικές αλλαγές, το συχνό χτένισμα με λάθος τρόπο, τα κατάλληλα σαμπουάν και πολλοί άλλοι λόγοι είναι υπεύθυνοι για την δημιουργία ψαλίδας στις άκρες των μαλλιών μας. Εάν λοιπόν είστε από τις γυναίκες που ταλαιπωρούν αρκετά τα μαλλιά τους και καθημερινά θα πρέπει τουλάχιστον να ξέρετε πότε θέλουν κούρεμα τα μαλλιά για να μην αποκτούν ψαλίδα.
Καθίστε στον καθρέπτη και παρατηρήσετε τα μαλλιά σας ξεκινώντας από τις άκρες και ανεβαίνοντας στην κορυφή του κεφαλιού. Εάν στις άκρες των μαλλιών σας παρατηρείτε ότι οι τρίχες έχουν ανοίξει σαν ψαλίδι τότε χωρίς αμφιβολία πρέπει να πάρετε τηλέφωνο τον κομμωτή σας. Ο κομμωτής σας θα δει μέχρι που έχει προχωρήσει η ψαλίδα μιας και δυστυχώς δεν περιορίζεται στις άκρες των μαλλιών μας και για  αυτό είναι σημαντικό να ξέρουμε πότε θέλουν κούρεμα τα μαλλιά μας. Έτσι ο κομμωτής θα κόψει της ψαλίδα και θα καθαρίσει το μήκος των μαλλιών μας από αυτή. Θα πρέπει να κουρεύετε την ψαλίδα κάθε δυο με τρεις μήνες έτσι ώστε να μην προχωράει στο μήκος των μαλλιών σας και να μην αναγκαστείτε να κόψετε πολύ τα μαλλιά σας για να την ξεφορτωθείτε.
Πότε θέλουν κούρεμα τα μαλλιά μας για να έχουν όγκο
Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των λίγων μαλλιών χωρίς όγκο. Για να καμουφλάρετε το πρόβλημα αυτό θα πρέπει να μην αφήνετε τα μαλλιά σας να μακραίνουν μιας και τα μακριά μαλλιά λόγω βάρους δεν έχουν όσο όγκο θα είχαν εάν ήταν κουρεμένα σε ένα μέτριο ύψος για παράδειγμα μέχρι τους ώμους.
Ένα ακόμα τρικ κουρέματος για να δώσετε όγκο στα μαλλιά σας είναι να κάνετε διαφορετικά στρώματα στα μαλλιά σας από την μέση του μήκους των μαλλιών σας έως τις άκρες. Αυτό το κούρεμα θα δώσει όγκο στα μαλλιά σας και ένα πιο πλούσιο τελικό αποτέλεσμα. Άρα όπως καταλαβαίνετε αυτό που έχετε να κάνετε είναι να κλείστε το συντομότερο δυνατό ραντεβού με τον κομμωτή σας και να συζητήσετε μαζί το κούρεμα που ταιριάζει στα μαλλιά σας αλλά και να του συστήσετε να σας πει κάθε πότε θέλουν κούρεμα τα μαλλιά σας έτσι  ώστε να ανανεώνετε το στυλ των μαλλιών σας αλλά και αυτά να κρατάνε τον όγκο τους.
Πότε θέλουν κούρεμα τα μαλλιά εάν θέλουμε γενικά να τα ανανεώσουμε
Τέλος εάν θέλουμε τα μαλλιά μας να είναι περιποιημένα, χωρίς ψαλίδα και ουρές αλλά και εάν θέλουμε να μακραίνουν πιο γρήγορα και να έχουν όγκο θα πρέπει να μην παραμελούμε να επισκεπτόμαστε το κομμωτήριο μας. Η ιδανική συχνότητα και το πότε θέλουν κούρεμα τα μαλλιά μας τοποθετείτε περίπου στο διάστημα των τριών μηνών. Κάθε φορά λοιπόν που περνάνε 3 μήνες από την τελευταία μας επίσκεψη στο κομμωτήριο είναι απαραίτητο να επαναλαμβάνουμε την επίσκεψη μας σε αυτό για την καθιερωμένη ανανέωση των μαλλιών μας.
Μην φοβάστε το κούρεμα των μαλλιών σας μιας και αυτό είναι το μόνο που μπορεί να βοηθήσει τα μαλλιά σας να αποκτήσουν την όψη που πάντα θέλατε να έχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>