Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

Hair Tattoos: Η νέα μόδα στα μαλλιά


Ξεσηκώνει όλο και περισσότερους νέους η νέα μόδα στα μαλλιά! Το όνομα αυτής... Hair tattoos! Είναι εύκολο και κυρίως ανώδυνο σε αντίθεση με τα κανονικά τατουάζ. Άπειρα σχέδια κοσμούν το κεφάλι σας, τα οποία είτε ζωγραφίζονται στα μαλλιά με ένα ειδικό μπιστολάκι που περιέχει χρώμα, είτε σχεδιάζονται με ειδική ξυριστική μηχανή.
Η ιστορία του Hair Tattoo
Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στιςφυλές του Αμαζονίου πριν πάρα πολλά χρόνια. Ήταν ένας τρόπος για να εκφράσουν στοιχεία της προσωπικότητας τους και της φυλής τους. Στην συνέχεια απαγορεύτηκε να έχουν όλοι σχέδια, τουλάχιστον όχι τόσο φαντασμαγορικά. Μόνο ο αρχηγός της φυλής είχε την πολυτέλεια να κοσμεί την κόμη του. Εν τέλει, η παράδοση αυτή διαδόθηκε και ήρθε και στα αυτιά των σταρς με την πάροδο των χρόνων. Φυσικά δεν  δίστασαν να το δοκιμάσουν και στο δικό τους κεφάλι. Μερικά παραδείγματα είναι ο Μπέκαμ και η Ριάνα.
Πώς και πού γίνεται το Hair Tattoo
Τα hair tattoosγίνονται στα κομμωτήρια. Συνήθως όχι σε συνοικιακά αλλά σε πιο κεντρικά κι επώνυμα κομμωτήρια με πιο εξειδικευμένους hairstylists. Απαραίτητη προϋπόθεση να χει ταλέντο ο κομμωτής, από κει και πέρα η διαδικασία είναι απλή. Αν είστε εκκεντρικό άτομο και θέλετε να πέφτουν όλα τα βλέμματα πάνω σας, τότε ο στυλίστας-κομμωτής θα χρειαστεί την ξυριστική μηχανή του προκειμένου να «χαράξει» στο κεφάλι σας το σχέδιο που επιθυμείτε. Αν δεν σας αρκεί αυτό, μπορείτε να προσθέσετε χρώμα δικής σας επιλογής  πάνω στο σχέδιο και να γίνει ακόμα πιο φανταχτερό. Μοναδικό μειονέκτημα η περιορισμένη διάρκεια του. Αυτό συμβαίνει γιατί το μαλλί μακραίνει κι έτσι χάνεται το σχέδιο.
Αν πάλι είστε κάπως διστακτικοί ή έχετε μακρύ μαλλί που δεν θέλετε να το κόψετε, υπάρχει κι άλλος τρόπος. Τοποθετεί ο κομμωτής πάνω στα μαλλιά σας ένακαλούπι με σχέδιο που διαλέγετε εσείς. Αρχίζει να ψεκάζει πάνω στο καλούπι με χρώμα και σιγά-σιγά εμφανίζεται το σχέδιο πάνω στα μαλλιά σας. Με ένα απλό λούσιμο το χρώμα φεύγει. Καλό θα είναι στο μαύρο μαλλί να ψεκάσετε ένα χρώμα κρεμ, ενώ στο ξανθό ψεκάστε μαύρο για καλύτερο αποτέλεσμα. 
Τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε
Τα συγκεκριμένα τατουάζ δεν πονάνε. Διαρκούν λίγο, ανάλογα με το πόσο γρήγορα μακραίνουν τα μαλλιά. Παρ’ όλα αυτά μπορείτε να κάνετε μια μικρή ανανέωση για να διατηρηθεί περισσότερο. Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με την πολυπλοκότητα του σχεδίου αλλά και την εξειδίκευση του «καλλιτέχνη». Ασφαλώς κοστίζουν περισσότερο από ένα απλό κούρεμα ή μια απλή βαφή, αλλά όσοι το επιλέγουν έχουν ως προτεραιότητα να εκφραστούν δημιουργικά.

flowmagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>