Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

Αυστραλία: 1 εκατ. ζευγάρια ζουν μαζί... αλλά χωριστά


Αυστραλία: 1 εκατ. ζευγάρια ζουν μαζί... αλλά χωριστά

Η νέα μόδα στην Αυστραλία, που μάλιστα φαίνεται να κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές “επιτάσσει” τα ζευγάρια με πολύχρονους δεσμούς, να μη ζουν μαζί, αλλά σε διαφορετικά σπίτια. Κι αυτό συμβαίνει ανεξαρτήτου ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης.
Σύμφωνα με έρευνα τουΑυστραλιανού Ινστιτούτου Μελετών Οικογενειών, υπάρχουν τέσσερις τύποι ατόμων, που επέλεξαν αυτόν τον τρόπο ζωής.

Είναι οι κάτω των 25 χρόνων, χωρίς παιδιά και χωρίς να έχουν περάσει από τα δεσμά του γάμου, οι μεταξύ 25 και 34 χρόνων που υπήρξαν σε δεσμούς ντε φάκτο, δεν έχουν όμως παιδιά ούτε και γάμο στο… παθητικό τους, οι γονείς που είναι μόνοι, συνήθως άνω των 30 χρόνων, οι περισσότεροι των οποίων είναι διαζευγμένοι και με ένα τουλάχιστον παιδί και οι μεγαλύτεροι, άνω των 45 χρόνων, οι οποίοι έχουν δοκιμάσει το γάμο και τα συν αυτώ.

Η εν λόγω έρευνα αποκαλύπτει ότι 24% από το σύνολο των ατόμων που επίσημα θεωρούνται μόνοι, στην πραγματικότητα έχουν δεσμό.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν στοιχεία από μία άλλη έρευνα στην οποία για πρώτη φορά οι ερωτώμενοι έπρεπε να απαντήσουν, αν είχαν κάποιο σταθερό δεσμό.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός, ότι αυτού του είδους οι δεσμοί κερδίζουν με ταχείς ρυθμούς έδαφος και στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, το φαινόμενο ενδέχεται να οφείλεται στην αύξηση του αριθμού των διαζυγίων, στο ότι οι άνθρωποι σήμερα ζούνε περισσότερο, επομένως αυτού του είδους οι δεσμοί τους ταιριάζουν περισσότερο.

Τα νεότερα ζευγάρια πάντως, σύμφωνα με την έρευνα, δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να ζήσουν μαζί στα επόμενα τρία χρόνια και μετά, σε κάποιο στάδιο να παντρευτούν.

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
>